Modell

Warmtepaneel / Heating panel / Chauffage

  

ELEKTRISCH INFRAROOD VERWARMINGSPANEEL

 

AFMETINGEN EN VERBRUIK:

600 x 400 (210W - 3à4m2)

900x300 (260W - 3à5m2)

800 x 1200 (1000W - 14à20m2)

 

KLEUREN:

RAL9003 (wit) 

RAL9005 (zwart) 

of mee te schilderen in de kleur van het interieur, in hittebestendige verf 

 

AFWERKINGSKADERS:

Het infrarood paneel integreren wij in een Hygge Flames afwerkingskader. Dit kan volgens de standaard afmetingen of maatwerk,  naargelang het ontwerp. Voor een stalen afwerkingskader kan gekozen worden uit zwart of blauw gewalst staal gecombineerd met het zwarte warmtepaneel (zelfde kleur als binnenkant van de haard).  Een afwerkingskader in MDF zou een wit warmtepaneel kunnen bevatten.  

Standaard: zie downloads onderaan

Op maat: andere concepten zijn op maat verkrijgbaar. Voor prijsaanvraag graag uw ontwerp bezorgen aan hello@hyggeflames.com

Meer info omtrent onze Hygge Flames hologram 'haarden' vind je hier 

Wij creëren voor jou. Wist je dat wij met Hygge Flames maatwerk tekeningen aanbieden? Laat je inspireren via deze link

 

WAAROM ?

De hologramhaarden Hygge Flames werden ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar de gezelligheid van een 'echte' open haard maar zonder de functie om te verwarmen.  Goed geïsoleerde woningen hebben immers geen extra warmte meer nodig.  Indien men toch wat sfeerwarmte wil voelen als men voor de haard staat of zit, kan gewerkt worden met een apart warmte element op voldoende afstand van de elektronica. (De aanwezige elektronische componenten in het toestel laten geen gebruik van warmte toe in de nabije omgeving)

Daar onze hygge flames holohaarden ontworpen zijn vanuit een minimalistisch oogpunt zijn wij geen voorstander voor het toevoegen van een warmteblazer bovenop het haardtoestel. Dit zorgt voor een extra verhoogd gedeelte met een dikke metalen rand, wat niet strookt met de strakke look die wij nastreven.  Ook moet bij het inbouwen extra ruimte voorzien worden voor de warmteblazer en de nodige luchtcirculatie, en moet er afgewerkt worden met brandveilige materialen. De warmte wordt uit een kleine opening geblazen en is onvoldoende om een ruimte op te warmen. Je voelt het enkel van zeer dichtbij (0.5m). Tevens brengt dit toestel lawaaihinder (ventilator) en luchtverplaatsing met zich mee.

GEZONDE LEVENSSTIJL

Met Hygge Flames streven we naar een duurzame haard die ook goed is voor het mentaal en fysisch welzijn. Geen verbranding, geen verspilling van fossiele brandstoffen, laag elektriciteitsverbruik (max 45W). Het haardvuur is zo levensecht dat je er tot rust komt. Er zijn geen storende elementen en dit wensen we zo te behouden.

Vandaar dat we voor de externe sfeerverwarming een sober infrarood warmtepaneel verkiezen. De infrarood stralen werken door het verwarmen van materie en het spel van weerkaatsing. Het brengt geen stofcirulatie en geen geluidshinder met zich mee, wel een gezellige en aangename warmte!

Ze bieden een gezonde warmte, het ontspant de spieren, verbetert de bloed doorstroming (reuma) en is zeer gunstig voor mensen met allergieën of astma, er wordt geen lucht verplaatst.

 

HOE ?

De opwarmtijd bedraagt circa 10 min. Daarna zendt het paneel via zijn ganse oppervlak vooraan de lange golf straling uit om de ruimte te verwarmen. Panelen hebben een stralingshoek van 170 graden. Het stralingsbereik is ca 1 à 3m, afhankelijk van de omgevings temperatuur en het vermogen van het paneel. U ervaart al vlug het comfort van de infrarood lange golf straling.  De infrarood stralen worden omgezet in warmte zodra deze ergens op weerkaatsen. De stralen raken je huid maar dringen niet diep naar binnen. Dit zorgt voor een zeer aangenaam warmtegevoel. Ze verwarmen de ruimte door objecten, vloer en wanden op te warmen. Deze objecten houden de warmte vast en staan daarna de warmte af aan de ruimte.  De infrarood straling weerkaatst op bijna alles (niet op glas). 

 


Zurück zur Produktübersicht

Möchten Sie über unsere neuen virtuellen Kamine informiert werden? Melden Sie sich hier an und erhalten Sie unseren Newsletter.