Unsere Geschichte

Wist je dat Holofires by hyggeflames een Belgisch merk is?

 

 

Pionier

Wij wonen in een prachtig landelijk dorpje in de Westhoek en genieten dagelijks van de authenticiteit en de prachtige natuur. Als toonaangevende Belgische fabrikant van maatwerk openhaarden werden we al vroeg geconfronteerd met de belasting van het milieu. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een gezond alternatief: een haardvuur dat zo realistisch mogelijk is, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en zonder uitstoot. Klaar voor de toekomst.
 

 

 

 

The n°1 holofire
 
 
2015. 
Als pionier zijn we als eerste begonnen met het streven naar een realistische virtuele weergave van een traditioneel hout- en modern gasvuur. Dankzij een samenwerkingsproject met gespecialiseerde universiteiten binnen de EU hebben we de Holofires Augmented Reality Technology™ ontwikkeld. Deze technologie combineert hologrammen van echte vlammen met LED-stammen die zijn gedecoreerd met authentieke kooltjes en as, compleet met het knisperende geluid voor een authentieke vuurervaring. In samenwerking met topontwerpers hebben wij het meest luxe en milieuvriendelijke haardsysteem ontwikkeld.
 

 

 

 

2019. 
 
Architect@Work, Kortrijk (BE).  De EERSTE presentatie van een hologramhaard aan het publiek. We werden bekroond tot het 'Best Eco Luxury Fireplace System'.

 

 

 
2023.
 
Architecturale Hologramhaarden. Met passie hebben we de haard tot in de kleinste details verfijnd uitgewerkt. Daarnaast bieden we high-end staalkaders op maat aan. Dankzij de hyperrealistische uitstraling is Holofires nauwelijks te onderscheiden van een echte moderne 'open' haard. Deze top high-end elektrische haard is dan ook de favoriete designhaard van elke interieurarchitect.

 

 

 

 

Onze merkNAAM
 
Holofires by Hyggeflames
Een saaie naam voor een BELGISCH innovatief product? Dat is niet aan ons besteed. Wij hebben gekozen voor 'story'telling. Onze inspiratie halen we uit het Scandinavische 'hygge' - afgeleid van het Germaanse woord hyggja, wat betekent je gelukkig voelen. Vandaag de dag is 'hygge' geen gewoon woord meer, maar een werkwoord, een naamwoord, een gemoedstoestand waarin je je bevindt. In essentie draait 'hygge' om het creëren van een warme sfeer, het genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. Wij zijn ervan overtuigd dat het Deense idee van 'hygge' de reden is waarom de Denen vaak worden uitgeroepen tot de gelukkigste mensen ter wereld!
 
"Hygge is een stap terugnemen uit de drukte van elke dag en tijd maken voor een moment van rust."   
John De Smecht, co-founder

 

 

 

 

 

 

60 jaar ervaring

in productie en installatie van traditionele open haarden op maat

 

Onze geschiedenis

 

 

 

 

 

 

 

 

Möchten Sie über unsere neuen virtuellen Kamine informiert werden? Melden Sie sich hier an und erhalten Sie unseren Newsletter.